Digitalizációs kalauz kkv-knak
Minden, amit az üzlet és a technológia kapcsolatáról tudni érdemes.
Aruba-adatkozpont-blog-felho-kiskep

Adatközponti egyszeregy – ezt érdemes tudni!

Budapest, 2021. október 11.

Az adatközpontok a felhőalapú működési modell leginkább kézzelfogható részét, fizikai infrastruktúrájának magját képezik. Kicsit részletesebb tanulmányozásuk a felhő olykor elvonatkoztatottnak tűnő koncepcióját, lényegét és jelentőségét is érthetőbbé teszi. 

Aruba-Blog-felhoatlasz

Felhőatlasz: útmutató a megfelelő felhőszolgáltató kiválasztásához

Budapest, 2021. szeptember 7.

A piacon elérhető szolgáltatások egymáshoz hasonlítása helyett elvárásainkhoz mérjük a szolgáltatásokat, és utána lépjünk tovább a szóba jöhető szolgáltatók kiválasztásához. Webinárium-sorozatunk augusztus végi előadásában ehhez adtunk hasznos tanácsokat és pontokba szedett ellenőrzési listákat.

Aruba_Blog_mennyi_a_felho_kiskep

Irány a felhő – de mennyibe kerül a helyjegy?

Budapest, 2021. augusztus 10.

A felhő egyik előnye, hogy alacsony árszinten bele lehet vágni. Sok kisebb, a működését kevesebb alkalmazással, egyszerűbb folyamatokkal támogató szervezet (különösen egyéni vállalkozó, mikrovállalat) ezt az árszintet a későbbiekben is tarthatja, de a felhőköltségek a többiek esetében sem szállhatnak el könnyen. Tervezésük nem boszorkányság, azonban sok múlik a körültekintő szolgáltatásválasztáson.

Aruba-Cloud-Blog-Felhoszotar-Adatvedelem-kiskep

Felhőszótár üzletembereknek

Budapest, 2021. június 29.

A technológia ma már elválaszthatatlan az üzleti tevékenységtől, mivel a digitálisan átalakuló gazdaságban teljesen áthatja a szervezetek működését. Felhőalapú megoldásokat a hazai kis- és középvállalatok is széles körben használnak, a terület azonban gyorsan fejlődik, az elérhető szolgáltatások palettája mind szélesebb és változatosabb, ezért érdemes rendszerezni a meglévő ismereteket.

aruba-felho-kkv-digitalizacio-atalakulas

Aki lemarad, az kimarad
Kisvállalatok migrációja a felhőbe

Budapest, 2021. június 15.

Vége a COVID-19 harmadik hullámának Magyarországon. A korlátozó intézkedések megszűnésével minden figyelem a gazdaság újraindítására irányul, így időszerű ismét megvizsgálnunk, hogy milyen lehetőségeket rejtenek most a felhőmegoldások a kisebb vállalatok számára a pandémia utáni világban. Másfél év alatt ugyanis az üzleti környezet rengeteget változott, óriásit léptünk előre a digitális átalakulás útján.

felho-adatvedelem

Így védje aktívan adatait a felhőben!
Haladó tippek a fokozott digitális biztonsághoz

Budapest, 2021. május 28.

Az elmúlt másfél évben újabb lendületet vett a szervezetek digitális átalakulása, ezért az új normalitásban minden eddiginél több vállalat épít majd még nagyobb mértékben a cloud technológiára, ahol a legfejlettebb digitális képességekhez is gyorsan hozzáférhet. A felhőben kialakított biztonság azonban nem csak a szolgáltató, hanem a felhasználó felelőssége is. A biztonságos hálózati infrastruktúra és a kapcsolat kialakításához adunk most szakértői tippeket.

cloud-backup

Biztonság a felhőben
Minden a mentéssel kezdődik

Budapest, 2021. május 3.

A digitális vállalkozások egyik neuralgikus pontja a szédítő tempóban generált adatok folyamatos mentése. Az online működésben elengedhetetlen üzletfolytonosság alapfeltétele, hogy az üzleti adatok mindig rendelkezésre álljanak. Ha a kritikus információk elvesznek, sérülnek vagy illetéktelenek számára is hozzáférhetővé válnak, az nemcsak a vállalat működésére, de a sok erőfeszítéssel, kreativitással megtermelt haszonra és a reputációra is kihathat, ami alapjaiban rengetheti meg a cég jelenét és jövőjét. A biztonsági mentés, azaz backup tehát az egyik legfontosabb mozzanat a digitális létben: egyenesen élet-, vagyis profitmentő lehet. A hiánya olyan súlyos és visszafordíthatatlan károkat okozhat, amelyek a megfelelő stratégiával könnyen megelőzhetőek.

cloud-alkalmazas

Felhőre tervezve
Melyik alkalmazás „érzi jól” magát a felhőben?

Budapest, 2021. április 21.

Napjainkban már nem az a kérdés, hogy az üzleti folyamatokat a digitális térbe költöztessük-e, sokkal inkább az, hogy melyiket, hogyan és pontosan hova. Azt, hogy a vállalkozás számára mi a legmegfelelőbb lehetőség, csak az üzleti igények felmérése, az előnyök és hátrányok mérlegelése után tudjuk megállapítani. Tekintsük át konkrét példákon keresztül azokat az alkalmazási területeket, ahol érdemes felhőszolgáltatásban gondolkodni!

cloud-digitalizacio

Minden út a felhőbe vezet
A felhőalapú megoldások jelentik a következő lépcsőfokot a digitalizációban

Budapest, 2021. március 23.

A mindennapi életünket az elmúlt évben meghatározó pandémia jelentős változásokat hozott a kisvállalkozások (online) életébe is. A digitális transzformáció letagadhatatlanul zajlik már a kisebb cégeknél is, amelyek az átalakulásban az alapvető informatikai infrastruktúrán túl egyértelműen támaszkodnak a felhőalapú megoldásokra is. Ez derül ki az Aruba Cloud ügyfelei körében végzett februári kutatás eredményéből. Ám a tudatos tervezés és a megfelelő adatbiztonság kiépítése még mindig nem élvez kellő prioritást, pedig célratörő digitális stratégia nélkül kockázatosabb jövő elé nézünk.

cloud-digitalizacio

Digitalizációs Q&A
Üzleti felhőszolgáltatások

Budapest, 2021. február 22.

A felhőszolgáltatások ma már biztosan nem hiányozhatnak a sikeres vállalkozások mindennapi működéséből. Habár maga a technológia könnyen beépíthető egy cég életébe és jól adaptálható a mindennapi üzleti folyamatokhoz, átgondolt tervezésre van szükség ahhoz, hogy valóban azt érjük el vele, amit szeretnénk: gyors, könnyen bővíthető, kompromisszum nélküli működést az online térben.

cloud-biztonsag

Digitalizációs Q&A
Adatvédelem

Budapest, 2021. január 21.

A digitális világban minden egyes tevékenységünk adatokra épül, adatokba kódolódik és adatalapon nyugszik. Vagyis üzleti tevékenységünk, illetve a vállalkozás sikeressége nagyban függ attól, hogy mennyire tudjuk megvédeni a vállalkozás „lelkét”, az információt. Számos olyan formában érkezhet fenyegetés weboldalainkra, amire egyáltalán nem számítunk. Néhány óvintézkedéssel azonban sokkal biztonságosabbá tehetjük céges környezetünket és működésünket.

cloud-digitalizacio

Digitalizációs Q&A
Adatok újratöltve: a digitálisan tudatos vásárlók nyomában

Budapest, 2020. december 21.

A weboldalon keresztül generált adatok nem csak mérhetővé teszik az oldal látogatottságát, de egy megfelelően illesztett hirdetési kampánnyal vagy kommunikációval akár egy új online stratégia alapját is megteremthetik. Ehhez érdemes néhány olyan alkalmazással és kommunikációs platformmal megismerkedni, amelyek segítenek abban, hogy a vállalat ne csak ott legyen a digitális térben, de aktívan alakítsa a márka online megjelenését, üzleti tevékenységét.

cloud-trend

Öt digitális trend 2021-re
Ez fogja meghatározni a vállalkozások életét a jövő évben

Budapest, 2020. december 16.

Az idei év rendkívüli kihívás elé állította világunkat, átformálta életvitelünket: a munkavégzés módját, vásárlási, utazási szokásainkat, közösségi tevékenységeinket. Az online működés és a digitális megoldások a korábbinál jóval nagyobb hangsúlyt kaptak, ami az üzleti életben olyan gyors változtatásokat, sőt, akár teljes átalakulást is követelt a vállalkozásoktól, amit évek alatt is nehéz végrehajtani. S bár 2020 az alkalmazkodás éve volt, lehetőséget is teremtett arra, hogy a következő év már az átgondolt, hosszú távú építkezésről szóljon, amelyben a digitalizáció kiemelt szerepet tölt be. Íme 5 trend, ami jövőre tovább formálja az üzleti környezetet.

cloud-adat

Digitalizációs Q&A
Weboldalanalitika

Budapest, 2020. november 27.

Már a weboldal létrehozása során is érdemes odafigyelni arra, hogy hol és hogyan tudjuk elérni a potenciális vásárlói rétegeket. Szerencsére a digitális marketing alapvető eszköztárának használatával jelentősen növelhetjük az elérés hatékonyságát. De a honlapon keresztül generált adathalmazban is értékes információk lelhetünk, ha ismerünk néhány alapvető alkalmazást, mint például a Google Analytics. Kérdés-válasz sorozatunkban ezúttal ahhoz adunk tanácsot, hogy mire és hogyan használjuk a weboldal analitikákat.

cloud-jovo

Felhős kilátások
A felhő alapú megoldások egyértelműen 2020 nyertesei

Budapest, 2020. november 20.

A felhőtechnológia jó ideje jelen van az életünkben, még ha nem is vagyunk tudatában ennek. Amikor online bevásárolunk, érintés nélkül fizetünk, posztolunk a közösségi médiában, vagy tároljuk a mobillal készített fotónkat, adatainkat olyan külső tárolókra, adatközponti szerverekre küldjük, amelyek helyileg ugyan teljesen függetlenek tőlünk, de az interneten keresztül megbízhatóan, a nap 24 órájában elérhetőek. Nem csoda, hogy az üzleti élet és az informatika egyre szorosabb összefonódásával a különféle felhő alapú megoldások az elkövetkező időszak egyik legkiemelkedőbb trendjei lesznek a vállalkozások számára is.

cloud-digitalizacio

Digitalizációs Q&A
A weboldalépítésről egyszerűen

Budapest, 2020. október 22.

Egy modern, jól működő kkv számára a hatékony online jelenlét ma már elengedhetetlen a sikerhez. A Digiméter elnevezésű, a koronavírus hatását vizsgáló hazai kutatás szerint a kkv-k digitalizációját jelentős mértékben lassítja a szaktudás hiánya. A válaszadó vállalkozások kétharmada igényelne plusz szakmai segítséget digitális témakörben, így többek között a honlapfejlesztésben, a közösségi média csatornák használatában és az online marketingben is. Kérdés-válasz sorozatunkban most a weboldalépítés dilemmáit járjuk körül.

cloud-digitalizacio

Lehet-e Közép-Európa felhő nagyhatalom?
Egyre szívesebben fordulnak a cégek a technológia felé

Budapest, 2020. október 06.

Ha a digitalizációról beszélünk, akkor a felhőmegoldások gyors terjedése az egyik legevidensebb trend. Kétségtelen ugyanis, hogy az a vállalat, amelyik fel akar készülni a jövőre, felhőben (is) gondolkodik. Az egyes régiók fejlettsége ezen a téren azonban eltérő, ami Európában például éles határvonalat húz a nyugati és a keleti országok közé. Míg Skandinávia és Nyugat-Európa élen járnak felhő-használatban, Közép-Európa igencsak a mezőny végén kullog. De jelenti-e azt, hogy végleg lemaradtunk a fejlődésben vagy ez még megfordítható? Az Aruba Cloud kutatása szerint nyugodtan nézhetünk optimistán a jövőbe.
cloud-kollaboracio

A kollaboráció második hulláma
Az ember és a technológia nyerő párosa a munkában

Budapest, 2020. október 02.

A munkavállalók közötti együttműködés, vagyis a kollaboráció az elmúlt évek egyik hangzatos üzleti „buzzword”-je volt, amit a munkahelyek utóbbi hónapokban felgyorsult digitalizálódása új szintre emelt. Sőt, míg a járványhelyzet miatti korlátozások sok esetben az informatikai fejlesztésekre is negatívan hatottak, a home office terjedése miatt a kollaborációs alkalmazások és az ehhez kapcsolódó felhőmegoldások a piac fontos mozgatórugójává váltak.
cloud-digitalizacio

Tanulj meg úszni az online „mélyvízben"!
Kis magyar digitális trendmutató

Budapest, 2020. szeptember 7.

Az elmúlt évek legdiszruptívabb, az üzleti élet rendjét alapjaiban átalakító trendje a digitális transzformáció, amely világszinten meghatározza a vállalatok működését. De hogy állnak ezen a téren a magyar vállalkozások? Felpörgette-e a digitalizációt a járvány és van-e még idő felkészülni a következő hullámig?

cloud-digitalizacio

Digitalizáció lépésről lépésre
Öt mítosz a digitális transzformáció útjában

2020. szeptember 2.

Néhány évvel ezelőtt a digitalizáció szinte kizárólag a nagyvállalatok missziója volt. Ugyanakkor egy-két év leforgása alatt mind a piac, mind a vásárlói igények olyan mértékben mozdultak el az online csatornák irányában, hogy ma már a kisebb vállalatok számára is a technológiai fejlődés az egyik legjelentősebb feladat az agendán. Mi lehet mégis az oka annak, hogy az integráció lassan halad a kkv-k körében? 

cloud-vallalkozas

Digitális vállalkozás vagy e-biznisz?
Amitől valóban jövőálló lesz az üzlet

2020. augusztus 30.

A digitális gazdaság egy olyan globális, technológiai alapú piactér, ahol az ügyfelek és a vállalatok online kapcsolódnak egymáshoz – időbeli és térbeli korlát nélkül. És hogy ki vesz részt a digitális gazdaságban? Előbb-utóbb mindenki.

cloud-ebook

E-book: Biztos digitalizációs stratégiák bizonytalan időkben
Szakértői tippek és trükkök kis- és középvállalkozások számára

Ha szeretné tudni, hogy miért szól minden a digitalizációról, mi a kapcsolat a jó üzleti döntés és az adat között, vagy hogy hogyan alakítja a COVID-19 a digitalizációs stratégiákat, akkor töltse le e-könyvünket, és tegye meg az első lépéseket a digitális gazdaság felé vezető úton!

Iratkozzon fel az Aruba Cloud hírlevelére és töltse le szakértői tippjeinket a leghatékonyabb digitális stratégiákhoz!

Ezen űrlap elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és megértettem a BlazeArts Kft. Adatvédelmi Szabályzatát.